Yleinen

Tee tilaa elämääsi!

30.3.2016
peruna

Olen viime päivinä miettinyt, mistä johtuu tarve saada koko ajan jotain uutta. Uusi matto, uudet kengät, uusi takki, uusi sitä ja uusi tätä. Yhdistävä tekijä näille kaikille tarpeille on, että kun saa haluamansa, olet hetken tyytyväinen ja sitten jo mielesi halajaa jotain muuta. Miksi?? Mistä se tarve syntyy ja miksi se on kuin makeannälkä, joka vain kasvaa kasvamistaan päästyäsi ostamisen makuun?

Itse pähkäilen tämän niin, että kun materian huuma vie mennessään, ihminen menettää tasapainon ja näin yhteyden omaan sisimpään. Egosi ottaa sinusta vallan huutaen korvaasi erilaisia täyttämistä odottavia uusia tarpeita ja samalla oma sisäinen äänesi vaikenee ja sinusta tulee sanalla sanoen levoton. Eikä uusi hankintakaan lämmitä mieltä enää seuraavana päivänä yhtä paljon, vaan enemmänkin sinulla on päänvaivana henkinen krapula. Kun huomaat joutuvasi tuohon pyörteeseen, on hyvä ottaa askel taaksepäin ja miettiä hieman omaa elämäänsä.

Mieti, mitkä asiat sinun elämässäsi ovat oikeasti tärkeitä ja rakkaita asioita. Läheiset, terveys, koti, työ…voit jatkaa listaa niin pitkälle kuin haluat ja mennä niin yksityiskohtaiselle tasolle kuin haluat ja katsot tarpeelliseksi. Kun pääset listasi loppuun, sulje silmäsi ja mieti kuinka kiitollinen olet näistä ihanista asioista. Yksi hyvä tapa aloittaa päivä on aamulla herättyäsi sanoa ensitöiksesi: Kiitos!

Hyvä, nyt tiedät, mikä elämässäsi on oikeasti tärkeää ja rakasta. Karsi nyt elämästäsi pois sellaisia asioita, joita et tarvitse, joista et oikeastaan edes pidä ja mitä ilman tulet mainiosti toimeen. Voit keskittyä johonkin tiettyyn osa-alueeseen elämässäsi, vaikkapa ihan vaatekaappisi sisältöön ja käydä siihen kuuluvia kappaleita läpi. Luovu niistä, joita et ole käyttänyt ainakaan pariin vuoteen, eikä sinulla ole niihin mitään tunnesidettä! Näin teet itsellesi myös henkisesti enemmän tilaa ja huomaat, että sinun on paljon helpompi hengittää, kun tarpeettomat energiasyöpöt eivät pääse enää nakertamaan sinua. Käy samalla periaatteella kotisi ja koko elämäsi sisältö läpi, tavara tavaralta, huone huoneelta jne. Ja kun olet päässyt projektissasi siihen pisteeseen, että ympärille katsoessasi tunnet pelkää mielihyvää, ole kiitollinen siitä, mitä sinulla on ja nauti sinulle tärkeistä ihmisistä, asioista ja hyvästä energiasta!

Iloa päivääsi!

Sinua saattaa myös kiinnostaa

Ei kommentteja

Vastaa